Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Θα έχουμε νεκρούς από τις αυξήσεις στο ρεύμα


«Η αύξηση του ρεύματος είναι μια επιλογή που οδηγεί τελικά στο να έχουμε νεκρούς από κρύο αυτό το χειμώνα. Με δεδομένο ότι με το ρεύμα εισπράττεται τελικά και το χαράτσι, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, η επιλογή αυτή είναι επιλογή αυτό το χειμώνα να έχουμε νεκρούς από το κρύο. Είναι συνειδητή επιλογή. Ή να καούν από ξυλόσομπες ή να καταστραφούν τα δάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA.

Tόνισε ακόμη πως το ρεύμα είναι ήδη πολύ ακριβό στην Ελλάδα και προσέθεσε: «Εδώ θα έπρεπε να υπάρχει ειδική πολιτική χαμηλών τιμολογίων. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Είναι και αυτό μια από τις προϋποθέσεις που θέτει το μνημόνιο για τις επόμενες δόσεις. Είναι η ΔΕΗ, το φορολογικό και οι απολύσεις στο Δημόσιο. Για τις επόμενες δύο δόσεις μέχρι το Μάρτιο. Άρα, όλα τα άλλα πια είναι ψέματα. Φτάνουν πια τα ψέματα. Εδώ λοιπόν, έχεις να διαλέξεις. Ή θα πάρω αυτό το ανάλγητο σκληρό μέτρο με επίπτωση, επαναλαμβάνω, να έχουμε και νεκρούς από ψύχος ή θα τα σπάσω και θα πω τέρμα δεν πάει άλλο».

Απαντώντας στα σχόλια του Π. Σκουρλέτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις θα γίνουν από τον ερχόμενο Ιούνιο και ότι «θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που προεξοφλεί ο κ. Σκουρλέτης». Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποδοκίμασε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυτός προανήγγειλε νεκρούς από το κρύο.

«Την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά λύσεις, ο κ. Σκουρλέτης εύχεται να καούν άνθρωποι από ξυλόσομπες ή να πεθάνουν από το κρύο για να κερδοσκοπήσει πολιτικά. Δεν τον καταγγέλλουμε γιατί μάλλον δεν έχει επίγνωση του τι λέει. Παραληρεί! Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος θα είναι πολύ μικρότερες από την αύξηση της τιμής της ενέργειας τα τελευταία 10 χρόνια και ότι στη δεκαετία αυτή η τιμή του πετρελαίου υπερτετραπλασιάστηκε παρασύροντας και το κόστος παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

τιμές πέλλετ | πέλλετ κόστος | times pellet | πόσο κοστίζουν τα πέλλετ | κόστος πέλετ | κοστος πελλετ | τιμες πελετ