Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς "δοκιμάζουμε" τα πέλλετ;


Πολλές φορές μπορεί να δελεαστούμε από τη φθηνή τιμή που θα μας προσφέρει κάποιος για την αγορά πέλλετ. Όμως εκτός από την τιμή, σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα των πέλλετ και θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα εκεί.

Για να δούμε όμως πώς μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα των πέλλετ σύμφωνα με το χρήσιμο οδηγό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα hellenic-pellets.gr:


Βήμα 1

Ζητήστε να σας αποσταλεί με τον πιο οικονομικό τρόπο μια μικρή ποσότητα Pellets, ένα ή δύο σακιά, ώστε να τα δοκιμάσετε πριν δεσμευτείτε αγοράζοντας μεγαλύτερη ποσότητα.

Βήμα 2

Αφού τα παραλάβετε καθαρίστε την συσκευής σας από όλα τα κατάλοιπα των προηγούμενων καυσίμων, αδειάστε την δεξαμενή της συσκευής σας από το προηγούμενο Pellet και τοποθετήστε την νέα ποσότητα. Καθώς τα αδειάζετε δείτε εάν έχει πολύ σκόνη κάθε σακί και ελέγξτε με το χέρι σας εάν έχουν αντοχή. Τα pellets πρέπει να έχουν μηχανική αντοχή και να μην θρυμματίζονται. Η επιφάνεια τους πρέπει να είναι γυαλιστερή και όταν το σπάτε με το χέρι να μην γίνεται τρίμμα. Η επιπλέον σκόνη μέσα στο σακί, η έλλειψη γυαλάδας στην επιφάνεια των pellets αλλά και η έλλειψη συνοχής είναι ενδείξεις προβλήματος για τα pellets και σημαίνει πρόβλημα στην γραμμή παραγωγής του εργοστασίου ή κακή πρώτη ύλη για την παραγωγή των pellets.

Βήμα 3

Παρατηρήστε την συμπεριφορά της συσκευής κατά το άναμμα βλέποντας τα καυσαέρια και την ποσότητα του ορατού καπνού.

Βήμα 4

Αφού ξεκινήσει η καύση δείτε το χρώμα της φλόγας μέσα στο θάλαμο. Το ιδανικό είναι η φλόγα να πλησιάζει το λευκό χρώμα και να μην παρουσιάζει κάποια κλίση. Στην περίπτωση που συνεχίζει να παράγεται ορατός καπνός από την καπνοδόχο παρόλο που έχει παρέλθει η περίοδος ανάμματος σημαίνει πως είτε η λειτουργία της συσκευής σας χρειάζεται κάποια ρύθμιση είτε τα pellets είναι κατώτερης ποιότητας. Επικοινωνήστε με την εταιρία από όπου αγοράσατε την Συσκευή Θέρμανσης και ζητήστε τον υπεύθυνο Τεχνικό των συσκευών. Εκείνος θα πρέπει να μπορέσει να σας κατευθύνει ώστε να λύσετε κάποια προβλήματα που αφορούν την καύση. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό και ο καπνός συνεχίζει να παράγεται σημαίνει πως το καύσιμο είναι φτιαγμένο από ακατάλληλη πρώτη ύλη και θα ήταν καλό να μην το προτιμήσετε.

Βήμα 5

Αφού καεί όλη η ποσότητα των pellets παρατηρήστε τα στερεά υπολείμματα της καύσης και ανακατέψτε την στάχτη που υπάρχει μέσα στον θάλαμο. Ψάξτε για συσσωματώματα με υφή πέτρας μέσα στην στάχτη και στα τοιχώματα του θαλάμου καύσης. Σε περίπτωση που εντοπίσετε σβόλους μέσα στην στάχτη με υφή πέτρας ή τσιμέντου σημαίνει πως τα Pellets που χρησιμοποιήσατε έχουν παραχθεί από ρητινούχα ξύλα ή άλλα ακατάλληλα υλικά και θα ήταν καλό να τα αποφύγετε.

Εάν τα αποτελέσματα την παραπάνω διεργασίας είναι θετικά τότε μπορείτε με περισσότερη σιγουριά να παραγγείλετε μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

τιμές πέλλετ | πέλλετ κόστος | times pellet | πόσο κοστίζουν τα πέλλετ | κόστος πέλετ | κοστος πελλετ | τιμες πελετ