Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο κοστίζουν οι λέβητες πέλλετ;



Το μέσο κόστος των πέλλετ είναι τα 0,27 ευρώ / κιλό. Βεβαίως, ανάλογα με την περιοχή μπορείτε να βρείτε φθηνότερα ή ακριβότερα. Επίσης, ανάλογα με την ποσότητα που θα αγοράσετε, μπορείτε να εξασφαλίσετε κάποια έκπτωση.

Τιμή εγκατάστασης του συστήματος λέβητα – καυστήρα πέλλετ

Καταρχήν, όπως έχουμε αναφέρει και στο θέμα μετατροπή λέβητα πετρελαίου σε πέλλετ, προτείνεται αυστηρά εάν θέλετε να επιλέξετε τα πέλλετ για τη θέρμανσή σας και να αφήσετε το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούσατε έως τώρα, να μην προβείτε σε μετατροπή του λέβητα πετρελαίου σε λέβητα πέλλετ αλλά να τον αντικαταστήσετε. Οι λόγοι εξηγούνται στο άρθρο που μόλις παρατέθηκε.

Πάμε τώρα στις τιμές για το σύστημα λέβητα – καυστήρα πέλλετ. Σίγουρα υπάρχουν διαφοροποιήσεις από εταιρία σε εταιρία αλλά και διαφοροποιήσεις ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος, την κατασκευή του κ.λπ. Χονδρικά όμως, για να έχετε μία εικόνα, το μέσο κόστος για μία τέτοια εγκατάσταση κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ.

Είναι ένα αρχικό κόστος το οποίο ενδεχομένως να σας φαίνεται ακριβό συγκριτικά με μια εγκατάσταση φυσικού αερίου που κοστίζει περί τα 3.5000 ευρώ. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι καίγοντας πέλλετ, κατά γενική ομολογία, υπάρχει τεράστια εξοικονόμηση, η οποία εξασφαλίζει γρήγορη απόσβεση του κόστους του συστήματος. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και να μη βιαστείτε να επιλέξετε πχ ένα φθηνό καυστήρα διότι ενδεχομένως να παρουσιαστούν προβλήματα όπως πχ χαμηλή απόδοση, η οποία σε βάθος χρόνου θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα από αυτά που εξοικονομήσατε από τη φθηνή αγορά σας.

Πηγή: http://levites-pellet.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9194.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

τιμές πέλλετ | πέλλετ κόστος | times pellet | πόσο κοστίζουν τα πέλλετ | κόστος πέλετ | κοστος πελλετ | τιμες πελετ