Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ


Σε παγωμένα κρεβάτια νοσηλεύονται σήμερα όλη μέρα ασθενείς που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου λόγω έλλειψης πετρελαίου! Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς που είναι απαραίτητο να νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Η υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε ακόμη και η θέρμανση ή το ρεύμα σε πολλές δημόσιες δομές Υγείας - Πρόνοιας να μην είναι εξασφαλισμένα.

Πρέπει να πούμε ότι οι νεφροπαθείς του νοσοκομείου, που έκαναν σήμερα αιμοκάθαρση και χρειάζονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, υπέφεραν. Να σημειώσουμε ότι στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου υπόκεινται σε αιμοκάθαρση περίπου 30 νεφροπαθείς και σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νεφροπαθών Ελλάδας, είχε επισημανθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου ότι τελειώνει το πετρέλαιο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Έτσι, σήμερα δεν άνοιξε όλη μέρα η θέρμανση και δεν αναμένεται να ανοίξει μέχρι αύριο.

«Στις 6 το πρωί, που πήγαν οι πρώτοι για αιμοκάθαρση, το κρύο είναι ανυπόφορο και οι νεφροπαθείς που βγαίνει όλο το αίμα τους από το σώμα, κρυώνουν πολύ, δεν αντέχουν χωρίς θέρμανση. Μας υποσχέθηκαν πως αύριο θα έχουν πετρέλαιο...», είπε στον «Ρ» ο Γρ. Λεοντόπουλος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών.

Όλη τη νύχτα, δηλαδή, αναμένεται οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο κτίριο που δεν έχει θέρμανηση, να τουρτουρίζουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

τιμές πέλλετ | πέλλετ κόστος | times pellet | πόσο κοστίζουν τα πέλλετ | κόστος πέλετ | κοστος πελλετ | τιμες πελετ